Институции Ученици

С 2 млн. подготовят даровити ученици за олимпиади

Имаме национална програма за подготовка на учениците за олимпиади, отделят се и по 2 милиона лева годишно за кабинетите по природни науки, каза Красимир Вълчев.

Част от политиките на Министерството на образованието и науката са насочени към учениците с постижения и имаме национална програма, която е за подпомагане на подготовката и участието на учениците в олимпиади.

„Имаме и модул за подобряване на образователната среда – за лабораторната и експерименталната работа в кабинетите по природни науки в училищата, за която годишно отделяме 2 милиона лева. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на церемонията по награждаването на участниците в кампанията „Отличниците на България“.

На церемонията ще бъдат наградени над 30 български ученици, постигнали международни успехи през тази календарна година и спечелили златни, сребърни и бронзови медали в различни научни дисциплини.

Резултатите на тези ученици са впечатляващи и вдъхновяващи, каза министър Вълчев. Той отбеляза, че „впечатляващо е, че един от учениците, който ще наградя, иска да стане учител и това е много важно“.

„Имаме нужда от повече такива ученици да се ангажират с педагогическата професия и да вдъхновяват и други деца, за да може да имаме повече ученици с интереси в науката, изкуството, литературата“, отбеляза министър Вълчев.

По думите му имаме нужда и от повече ученици, които да бъдат добре подготвени.

Източник: dnes.bg