Училища

С 18 млн. ремонтират училища и детски градини в Пловдив

Договор за 18 милиона лева, предназначени за изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли, подписа община Пловдив. Това съобщиха от градската управа.

Продължителността на проекта е 30 месеца. Целта му е да допринесе за подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в Пловдив.

Капацитетът на образователната инфраструктура в града ще бъде оптимизиран, включително чрез изграждането на нова детска градина. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата и учениците.

Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще отговори на потребността от намаляване разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и добро финансово управление на публичните институции.

По проекта ще бъдат ремонтирани и реконструирани сградният фонд и дворът на СУ „Любен Каравелов“, ДГ „Снежанка“, ДЯ „Детски смях“, СУ „Любен Каравелов“, ДГ „Перуника“;

Част от средствата ще отидат за изграждане на нова детска градина на ул. „Богомил“.

Източник: marica.bg