Ученици

С 15 медала се прибраха българите от SEEMOUS 2012

С почетно трето място на Шестата международна студентска олимпиада по математика „SEEMOUS 2012“ се поздравиха родни математици, пише „Стандарт“. Шампиони станаха представителите на Румъния, следвани от гърците.

Състезанието се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. В индивидуалната надпревара бе отличен румънският студент Виктор Падоряну.

Със златни медали се окичиха нашите младежи Младен Вълков и Явор Папазов, които са от Софийския университет „Климент Охридски“. Сребърни медалисти са Милен Иванов и Илия Ячев, също от Алма матер, Величко Ангелов и Пламен Гостев от Университета по архитектура, строителство и геодезия, студентите от Американския университет в Благоевград Златко Йовески и Пупазан Джордже.

Деветима български студенти получиха бронзови медали. Победителите бяха наградени на специална церемония от председателя на журито проф. Сава Гроздев, секретар на СМБ и вицепрезидент на Европейската асоциация „Кенгуру без граници“.

24 отбора от осем страни показаха математическия си талант в продължение на четири дни. Задачи с повишена трудност решаваха над 1000 студенти.