Ученици

“С тениска на бала“ за втора поредна година

За втора поредна година „Мото-Пфое“ ще организира кампанията „С тениска на бала“. Идеята е абитуриентите да отидат на изпращането или на бала си със специални тениски. Парите, които са спестили от тоалети и прически, учениците могат да дарят за обучението на деца без родители, съобщава „Монитор“.

„Образованието е това, което дава друг старт в живота. През 2014 г. от инициативата бяха събрани около 50 000 лв. Амбицията ни е тази година да удвоим тази сума“, заяви управителят на „Мото-Пфое“ Атанас Фурнаджиев.

През 2014 г. на изпращането или бала си с тениска са отишли 553 ученици от цялата страна. Така абитуриенти, дарители и партньори на автомобилния гигант са осигурили еднократни стипендии в размер на 2000 лв. на 19 деца, израснали без родители.

„Не е редно децата, които нямат пари, да не могат да учат в университет. Благодаря на всички, които ми помогнаха да сбъдна тази своя мечта“, заяви Цвети, едно от 19-те деца, на които инициативата е помогнала. Кампанията стартира вчера и вече са събрани над 17 200 лв. Тази година абитуриентите могат да избират между 3 вида тениски, изработени по модел на известни дизайнери.

„Включваме се в кампанията, защото идеята е добра, а хубавите неща трябва да се подкрепят“, заяви ученичка от столичното 97 СОУ „Братя Миладинови“, които са първите абитуриенти, включилите се в тазгодишната инициатива.