Мнения

С над 2000 предложения приключи кампанията “SOS – Спаси Образованието Сега!”

Младежката кампания “SOS – Спаси Образованието Сега!” ще приключи на 29 март. Събрани са над 2000 предложения от ученици, студенти, преподаватели, родители и други загрижени за образованието граждани в SOS книги.
В деня на официалното закриване на кампанията, на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще бъдат връчени обобщените предложения, за да залегнат в проекта на новия Закон за висше образование. Оповестени бяха 12-те опорни точки на кампанията, около които се върти идеята за реформа.
 
Кампанията “SOS – Спаси Образованието Сега!” започна като младежки проект в подкрепа на реформата във висшето образование на 8 декември 2009 г. Целта й е младите хора, които са в основата на образователната система, да предложат мерки за модернизирането й.
За да се популяризира благородната идея, е създадена група в социалната мрежа Facebook, която вече наброява 12 000 души, и блог на кампанията, посетен над 5 000 пъти. Заснети са и клипове на кампанията. Екипите на “SOS – Спаси Образованието Сега!” представиха на международни форуми идеите за промяна на образователната система.
“Искам да уча в България!”, “Искам да няма корупция!” и “Искам не просто диплома, а реални знания!”, са сред основните послания на кампанията.
 
 
Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg    и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/