Ученици

Състезание Adobe Youth Voices Aspire Awards

Млади хора от целия свят, на възраст между 13 и 19 години, са поканени да се включат в глобално състезание и креативно да изразят своето виждане за промяна в местните общности чрез фото есета, музикални клипове и други форми на визуално повествование.

Участниците ще трябва да обединят усилията си с по-възрастни преподаватели, които са от всяко училище или младежка неформална организация в световен мащаб.

Преподавателите могат да работят във формални и неформални образователни сред (класната стая, младежки център, НПО). Допустимите проекти трябва да демонстрират силата на медиите, за да се даде гласност на младежките проблеми и тревоги.

Предложенията трябва да бъдат подадени от правоимащ възрастен възпитател. Те ще трябва да бъдат оригинални, с висококачествено съдържание за онлайн гледане и гласуване.

Конкурсът предлага седем стандартни категории съдържание, представляващи визуални методи за разказване на истории, които варират от музикални видеоклипове до фотоесета.

Печелившите проекти ще получат широко признание и експозиция чрез широка дистрибуторска мултиплатформа на тяхната работа, включително и онлайн списание за печат, филмови фестивали, както и DVD.

Краен срок: 18 април 2014 (за съдържание, произведено след 2014 г.)

Още информация