Ученици

Състезание по ИТ “Кававеловче” в Димитровград

Състезанието по Информационни технологии се провежда във връзка с патронния празник на училището и това е неговият начален етап. Училището е с 52 годишна история и всяка година, в края на месец април, се отбелязва патронния му празник. Учениците демонстрират изключително висок интерес към технологиите и по този начин задължават училищата да отговарят на нуждите и потребностите им.
 
Състезанието “Кававеловче” ще бъде проведено на 26-ти април 2010, от 17 .00 ч. и в него  имат право да участват ученици от III и IV клас. То има за цел да даде възможност на малките ученици да покажат уменията си за работа с ИТ, като ги приложат при решаване на поставените им задачи, свързани с изучавания материал по ЗИП и СИП ИТ. Задачите, с които състезателите ще трябва да се справят са разнообразни и са свързани с познаване на инструментите и умения за работа с програмата Paint, с MS Word и  MS Power Point. Предвидени са по три награди за всяка възрастова група.
 
Целта е състезанието да се превърне в незабравимо изживяване за учениците и празник не само на училището, но и на технологиите. Вниманието на организаторите, сред които г-жа Милена Иванова и г-жа Йорданка Първанова, е насочено към ползата от компютъра – децата да не го възприемат само и единствено като средство за забавление, а и като пълноценен помощник в образованието.
 
„За да се създаде традиция, се минава по дълъг и труден път. Готови сме да го извървим, защото нашите деца го заслужават”- убедени са организаторите на състезанието.
Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg       и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg