Ученици

Съдят младежите, нападнали ученици край гимназия в Пазарджик

Задържаните за 24 часа криминално проявени младежи, които опитаха да нахлуят в училище в Пазарджик, ще бъдат съдени за хулиганство. Те са разпознати по записи от камерите. Директорката Янка Денчева и дежурният учител Мария Цанева успяват да ги отблъснат и да не им позволят да влязат в сградата.  

„Видяхме , че наши ученици бягат навътре в двора към входа и след тях двама неадекватни младежи, които са непознати за училището. Веднага слязохме пред входа.  Успяхме да овладеем ситуацията и не позволихме да влязат в училището”, каза пред bTV Денчева. „Като видяха, че излизат и други колеги, избягаха. Веднага сигнализирахме на 112, полицията се отзова мигновено, започна разследване и са били задържани”, допълни тя.

По думите й задържаните мъже просто са минали до училището и са се опитали да провокират учениците, които обаче не са се поддали на провокацията, а са потърсили помощ вътре в училището.

Бюджетът не позволява училището да има охрана. Директорката обаче увери, че ще се направи анализ на случая и ще търсят мерки, за да подобри още повече сигурността на училището.

Източник: бТВ