Учители

Съдят майка за побой над учителка в клас

Районната прокуратура в Севлиево внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишна жена за нанесен побой на учителка. Румена М. е обвинена за това, че на 6 януари м.г., около 10.05 часа, е нахлула в класната стая на 2-ри „А“ клас в средно общообразователно училище „Васил Левски“ в Севлиево и е причинила лека телесна повреда на преподавателката Емилия Калоянова, съобщиха от прокуратурата.

Калоянова е начален учител и класен ръководител, като преподава и английски език. Във въпросния ден, преди началото на третия учебен час, учителката влязла във 2 „А“ клас, където била и класната ръководителка. В този момент една от ученичките – дъщеря на Румена М. помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, защото детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

По време на учебният час обаче, момичето се опитало да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Заради употребата на телефона, Емилия Калоянова взела апарата, който обаче продължил да звъни. Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като разговаряла с майката Румена и я уведомила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата в клас.

Няколко минути по-късно 28-годишната майка връхлетяла в класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила Румена М. да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да я удря с юмрук в лицето.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. По закон, ако майката бъде призната за виновна, тя може да получи до 2 години „лишаване от свобода“ или пробация.

Източник: dir.bg