Ученици

Съдът остави в ареста ученика, ударил с кол учител в Садово

Районният съд в Асеновград остави в ареста ученика, ударил с кол учителя си по английски език в гимназия в Садово. Мотивът на съда е, че има опасност младежът да извърши ново престъпление.

17-годишният Атанас Георгиев беше задържан за 72 часа. Има повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и за нанасяне на лека телесна повреда. 17-годишният Атанас е признал, че е удрял преподавателя Антон Велков. „Съжалявам, искам да се извиня на учителя, повече няма да правя така“, каза той в съдебната зала.

Прокуратурата поиска постоянното му задържане, тъй като има  опасност да извърши ново престъпление. Изненадващо, адвокатът на момчето също поиска той да остане в ареста, съобщи бТВ.

Близо 10 свидетели – учители и ученици, потвърждават, че Атанас е ударил с дървения кол преподавателя си. Направил дори втори опит да го удари, опитал да удари и друга учителка. Видеозаписите също показват, че той е извършил престъплението.

След инцидента на 19 септември бяха арестувани трима ученици. За двама от тях обаче е установено, че не са участвали в боя и ще бъдат само свидетели.

Учителят, който е с хематом на главата, беше приет първоначално в болница, но после беше освободен за домашно лечение.

Източник: btvnovinite.bg