Институции

СУ става домакин на конференция за интегриране на информационните технологии в образованието

За седма поредна година Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на конференция, посветена на иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование. На 11.09.2017 г. Аулата на Софийски университет ще събере представители на бизнеса, науката, образованието и повече от 350 иновативни учители от цялата страна. На конференцията са поканени много официални гости – министърът на образованието и науката проф. Красимир Вълчев, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков и други.

Конференцията се организира от Факултета по начална и предучилищна педагогика – проф. д-р Димитър Гюров и Нимеро ООД – г-н Румен Бакалов, с подкрепата на Майкрософт България. Целта на събитието е чрез демонстрации на живо и доклади от учители, директори и научни работници, да покажем възможностите, които предлагат информационните технологии за повишаване качеството на образованието. По време на конференцията ще бъдат представени научни изводи за влиянието на технологиите върху учебната работа,ще бъдат демонстрирани подобрените възможности на българските образователни продукти Енвижън и Джъмпидо, които вече се използват в стотици училища в България и чужбина, ще бъде направен сравнителен анализ на най-успешните образователни системи в света.

Седмата национална конференция от този тип е важна стъпка към постигането на целта на Нимеро – да предостави на всяко дете забавен, лесен и интересен начин за усвояване и упражнение на знания и да подпомогне учителите да превърнат ученето в най-приятното и желано занимание за децата.

Участието в събитието е напълно безплатно и са добре дошли всички, които имат желание да научат повече за новостите в българското образование. Можете да се регистрирате на сайта на конференциятаwww.nimero.com/conference2017

Източник: Nimero