Мнения

СУ организира среща във Видин по проекта Microsoft YouthSpark – Кариера в Информационните Технологии

Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира среща на ръководството, преподаватели и студенти от факултета с активните млади хора на възраст между 15 и 30 години заинтересовани от инициирания от университета проект Microsoft YouthSpark – Кариера в Информационните Технологии на 30.10.2013 г. от 14:30  в град Видин.

Основната цел на срещата е учениците да бъдат запознати с няколко от инициативите насочени към активните млади хора на възраст между 15 и 30 години. Ще си позволя съвсем на кратко да ви представя две от тях:

Microsoft YouthSpark – Кариера в Информационните Технологии
През последните две години Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и сдружението на неговите възпитаници успяха съвместно да разработят широка програма за обучение и кариерно консултиране насочена към учениците от средните училища в страната. В програмата са заложени ИКТ обучение, курсове по предприемачество, консултации и съвети за професионално развитие, чрез използване на текущите ресурси и опит както от вече завършилите и успешно реализирали се възпитаниците на Стопанския факултет, така и от неговите преподаватели.

Организаторите биха искали да обсъдят възможностите за предоставяне на напълно безплатен достъп до тези ресурси на преподаватели и ученици с изявени възможности. В рамките на тази инициатива се предоставям и възможност за напълно безплатно обучение и сертификация по програмите Microsoft Office Specialist (MOS) 2013 и Microsoft Technology Associate.

Innovate for Good
Innovate for Good представлява серия от събития по света, които помагат на социално-отговорните младежи да развият идеите си за помощ на обществото и да ги превърнат в реалистични и устойчиви проекти. Участниците ще работят в групи за създаване на проекти, ще получат обратна връзка и съвети от представители на бизнеса и ще могат да използват платформа за реализация на идеите си.

Организаторите ви канят най-учтиво да съдействие при организацията на това събитие, водени от съображението, че една подобна среща ще бъде от взаимна полза за обмяна на мнения и идеи. Бихме искали също така да Ви уведомим, че всички разходи по срещата (пътни и квартирни) са осигурени от факултета.

По-подробна информация за планираната среща можете да получите от г-н Николай Нетов (nnetoff@feb.uni-sofia.bg; тел.: 0898 443 889).