Училища

СУ обяви най-добрите си спортисти за 2011 г.

Краят на годината е време за класации и за признание за най-заслужилите. Софийския университет обяви най-добрите спортисти, защитавали честта на учебното заведение през отминаващата 2011-та година.

На фона на недоимъка като цяло в образованието, СУ е сред малкото университети, които продължават да си позволяват да отделят някакви средства за развитието на спорта в академична среда.

Учебното заведение разполага с оскъдна материална база ва маломерни салона в Биологическия факултет, стена за спортно катерене в Ректората, център за кинезитерапия в Ректората, новоизградени тенис-кортове при Физическия факултет и дамски фитнес-център в Студентски град.

Департаментът по спорт полага усилия за развитието на дейността си. Освен съществуващия от дълги години клуб по джудо Будо-СУ, тази година беше учреден клуб по волейбол. Стартира и организацията и провеждането на различни курсове – по баскетбол, волейбол, плуване, джудо, самоотбрана за жени, айкидо, лечебна йога, тенис, спортно катерене, съвременни и суинг танци, съботно-неделни курсове по заявка и в подходящо време за ски, бънджи, рафтинг, туризъм и др.

Работи се и с незрящи студенти, като съвместно се организират състезания по голбал, джудо, шах, танци и други.

Спортисти на 2011 годината на СУ „Св. Климент Охридски“ (по азбучен ред):

Александър Василев (Геолого-географски факултет) лека атлетика
Дария Йорданова (Исторически факултет) плуване
Кристиан Бангеев (Факултет по математика и информатика) футбол
Лидия Иванова (Юридически факултет) плуване
Мая Недялкова (Факултет по математика и информатика) спортно ориентиране
Надя Упчева (Факултет по славянски филологии) тенис на маса
Силвестър Марангозов (Геолого-географски факултет) джудо
Явор Маринов (Факултет по математика и информатика) плуване

Тържественото награждаване на най-добрите спортисти на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се състои на 23 ноември, от 18:00 часа в Клуб-ресторант „Яйцето“.