Ученици

Студентски кредити за магистърски и за бакалавърски програми

От миналата година студентски кредити се отпускат вече не само за магистърски, но и за бакалавърски програми. След резултатите от референдума правителствената организация, която отговаря за студентското кредитиране във Великобритания увери, че каквото и решение да се вземе, студентите, които започват следването си през 2016 г., са заварено положение и ще получават финансирането си до края на следването.

Не се очакват промени в условията и в следващите две години. С около 1500 нови български студенти всяка година Германия се нарежда на второ място сред образователните дестинации за нашенците. Сравнително новите по популярност сред нашите кандидат-студентите Холандия и Дания също набират скорост. Тамошните университети предлагат голямо разнообразие от програми на английски език, като в някои от тях има възможност за придобиване на две специалности по време на следването.

В Холандия и Дания нашите младежи отиват да учат предимно международен бизнес и мениджмънт, информационни и комуникационни технологии, маркетинг, европейско право, хотелиерски мениджмънт, туризъм и мултимедия, дизайн и комуникации.

Очакванията са към Страната на лалетата тази есен да отпътуват над 550 българчета, които ще се обучават в 28 холандски университета. Холандия въведе преди година нова политика за финансиране на чуждестранните студенти от ЕС. Те могат да получават до 1016 евро на месец от холандски студентски фондове. Част от сумата се оформя като заем, а другата се дава безвъзмездно. Отпускат се и кредити за покриване на таксите за обучение, които са 1951 евро годишно, като изплащането е до 2 г. след завършването, с минимална лихва.

Източник: standartnews.com