Ученици

Студентка спечели в състезание на Credit Suisse Research Institute

Стефани Костадинова, четвъртокурсничка в Американския университет в България /АУБ/, спечели първо място в глобално състезание, организирано от Credit Suisse Research Institute, съобщиха от висшето училище в Благоевград. Тази победа е осигурила на Стефани участие в Световния икономически форум, състоял се в Давос, Швейцария.

Основният фокус на дискусията, в която се е включила тя, е била бъдещето на монетарната политика. „Имах невероятния шанс да представя идеите си на Световния икономически форум в Давос, разказва българската студентка, цитирана в съобщението.

Срещнах вдъхновяващи хора – световноизвестни изпълнителни директори, лидери на банки, ръководители на институции, политици, предприемачи, изтъкнати професори и много други. Никога не съм си представяла, че ще мога да участвам в подобен форум на 22-годишна възраст“, споделя Стефани Костадинова.

Състезанието Credit Suisse Research Institute Academy Challenge започва през лятото на 2016 г. с цел да насърчи студентите да изследват някои от най-важните социални и икономически промени в световен мащаб, информират от АУБ. В надпреварата са участвали младежи от 115 университета от 51 държави, сред които е отличена българката.

Нейният доклад е бил на тема „Бъдещето на монетарната политика“ и ще бъде публикуван тази пролет. Стефани Костадинова изучава две специалности в Американския университет в България – „Икономика“ и „Бизнес администрация“.

Източник: novini.bg