Ученици

Студенти с работна група по проекта за Стратегия за висшето образование

Работна група от студенти ще събира предложения по проекта за Стратегия за висшето образование 2014-2020 г., след което ще предостави мнения и становища пред МОН, стана ясно днес на среща между премиера Пламен Орешарски, министъра на образованието и представители на студентите от над 30 ВУЗ-а.

„Изпратихме покани до колегите от страната, срещата беше отворена за участие“, заяви Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

„Откриваме, че всичко написано не отговоря на главната цел –  да се осигуряват работни места“, постави въпроса си на премиера студент от НСА.

„Целта е системата да се промени така, че да се готвят максимално ефективни кадри, като успоредно с това трябва се създават условия за нови работни места“, обясни министър председателят.

Той обясни, че е много важно Стратегията да бъде възприета от повечето студенти, защото те се ползват от университетските знания.

Одобряването на документа от ЕС ще позволи финансирането на дейности от европейските фондове. Но нека не правим Стратегия за Европа, а такава, която да бъде от полза за нас“, подчерта министър-председателят.

Източник: Пресцентър на МОН