Мнения

Студенти и млади софтуерни инженери ще разрешават обществени проблеми в първия хакатон на “Академията на Телерик“

На 21-22 юни „Телерик“ АД в партньорство с Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) организира първия двудневен хакатон на „Академията на Телерик“, Той е насочен към студенти и млади софтуерни специалисти на възраст между 18 и 28 г.

В рамките на събитието те ще разработват в екип мобилни, десктоп и уеб приложения, които адресират обществено значими проблеми.

Състезанието ще се проведе в „Академията на Телерик“ и е част от инициативата на Европейската комисия Grand Coalition for Digital Jobs. Всички желаещи да участват трябва предварително да се регистрират онлайн до 20 юни на адрес: http://academy.telerik.com/competitions/hackathon-apps-for-a-better-world.

Участниците в хакатона ще разполагат с два дни, за да създадат в екип приложения с технология и език за програмиране по техен избор. Състезателите могат да се включат с предварително сформиран екип, както и да намерят съотборници в началото на събитието на 21 юни. През втория ден те ще представят проектите си пред жури, което ще излъчи трима победители.

В събитието ще се включат и успешни млади предприемачи от България като ментори. Те ще съветват участниците как да превърнат идеите си в работещи приложения. Сред менторите в състезанието са: Любомир Янчев, предприемач и създател на модерния иконом „Мелиса“, Рая Юнакова, маркетинг мениджър в „Майкрософт България“, Любомир Славилов, водещ програмист в Империя Онлайн, Никола Янев, основател на Entrepreneur.bg, Петър Шарков, съосновател и президент на предприемаческата организация Start It Smart и Крис Георгиев, съосновател на Imagga и член на борда на StartUP.

Освен грамоти и награди от организаторите, първите три отбора в хакатона ще получат специализирана консултация от експерти на „Телерик“ АД по бизнес развитие и разработка на софтуер.

За повече информация, както и за регистрация за събитието, посетете: http://academy.telerik.com/competitions/hackathon-apps-for-a-better-world.