Ученици

Стотици ученици се включиха в предизвикателството MOVE WEEK в училище в Търговище

С много положителни емоции, физическа активност, спорт, музика и танци възпитаниците на Първо СОУ „Св. Седмочисленици“ се включиха в Европейската седмица на физическата активност и спорта, информираха на своята страница от училището.

Европейското събитие се проведе в периода от 21-ви до 27-ми септември. То е част от кампанията NOWWEMOVE, в която тази година вземат участие 38 държави от Европа.

Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Целта на кампанията е 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година. Три са основните принципи, на които е изградено събитието – да се повиши информираността относно ползите от физическата активност, да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

С тези принципи се съобразиха от Първо СОУ „Св.Седмочисленици“. Те подкрепиха инициативата с различни прояви, които реализираха в рамките на кампанията на 24-ти и на 25-ти октомври.

През първия ден под мотото „Да танцуваме заедно в голямото междучасие“ малки и големи ученици танцуваха веселия танц „Пингвините“ и български народни хора.

На следващия ден, хубавото време привлече много участници в Урок по зумба на открито. Много деца опитаха за първи път нещо различно, интересно, лесно и забавно.

Същият ден, обявен за Европейски ден на спорта в училище, на спортните площадки, в гората, в близкия парк се проведоха различни игри, в които се включиха и най-малките – децата от ПГ.

Голям интерес от страна на учениците предизвикаха заниманията на новоизградения през ваканцията фитнес център на открито. Той е реализиран със средства от бюджета на училището и е резултат от анкетно проучване сред учениците за желанията им за спортуване, проведено в края на миналата учебна година.

Равносметката – над 400 души от търговищкото Първо СОУ „Св.Седмочисленици“ приеха предизвикателството за здравословно движение. Насърчено беше участието в различни видове спорт и друга физическа активност, а новият фитнес център показа подобрените възможности на училището за достъп до спорт и физическа активност. В тази пълнота беше отговорено на глобалните принципи на кампанията.

„Най-важното, разбира се е, че си дадохме здравословен и много приятен старт на новата учебна година, с обещание за редовни физически занимания!, заключават от училището.

Източник: nrgtv.bg