Училища

Столично училище въведе пощенска кутия срещу тормоз

Пощенска кутия за оплаквания вече е сложена в 119 – то СУ „Академик Михаил Арнаудов“. Идеята е учениците да имат възможността да споделят писмено случаите, при които са били тормозени от страна на учителите, ако изобщо има такива, обясни пред „Монитор“ директорът на училището Диян Стаматов.

Така децата, които се притесняват да говорят на тази тема, могат напишат какво ги е смутило, за да се вземат мерки. Писмото им може да бъде и анонимно, в случай,че ученикът не желае да застава с името си. Пощенската кутия ще посрещне учениците утре, когато те ще се завърнат в класните стаи след грипната и междусрочна ваканция. Те ще могат да я намерят на втория етаж на училището, обясни Стаматов. Кутията периодично ще бъде проверявана от педагогическия съветник на 119 – о СУ.  Мярката идва след случаите на насилие от страна на учителки към хлапета от детската градина „Брезичка“ в Бургас.

Образователният министър Красимир Вълчев обясни, че от просветното министерство ще изпратят до училищата примери за добри практики на взаимодействие между учители и родители. На някои места се организират срещу на по кафе между директора и родителите, а на други пък двете страни подписват споразумение за спазване на определени права и задължения.

Източник: monitor.bg