Училища

Столично СОУ се включи в програмата “За една по-здрава нация“

Първи изнесен семинар от програмата „За една по-здрава нация“ се състоя в 35 СОУ „Добри Войников“ в столичния квартал „Лозенец“ днес, информира сайтът за детски и младежки спорт viasport.bg.

Пред повече от 100 ученици от ІX и X клас бяха разгледани темите за необходимостта от активен начин на живот и практикуване на спортни дейности. Във връзка с обезпокояващата тенденция за затлъстяване и наднормено тегло при подрастващите диетологът Огнян Симеонов говори за нуждата и начините на здравословно хранене.

Специален гост–лектор на семинара бе световният и абсолютен европейски шампион по културизъм Христомир Христов.

През 2013 г. Българска федерация по културизъм и фитнес (БФКФ) се зае да реализира програма „За една по-здрава нация“, съставена съобразно насоките, дадени в Национална стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта 2012–2022 г., приета от Народното събрание.

След проведени четири семинара с участието на известни български спортисти и специалисти по здравословно хранене на територията на Национален център по културизъм „България”, сега стартират подобни образователни инициативи, показващи нуждата от активен начин на живот и здравословно хранене и в училищата в София и страната. Дейността е съгласувана и одобрена от РИО София-град.

От страна на БФКФ присъстваха Милена Модева, Валентин Игнатов, Николай Стоянов, Атанас Николаев и Николай Николов.