Училища

Столичният кмет: Енергийната ефективност на училищата е основен приоритет

На традиционната септемврийска среща преди началото на новата учебна година на директорите на столични училища бяха очертани мащабите на инвестициите за основни ремонти на сгради на детски градини и училища, като през настоящата година са отделени над 5 млн. лева с включени общо 34 сгради.

„В последните години основната посока, която си поставихме, освен осигуряване на сградите – беше и си остава енергийната им ефективност – намаляване консумацията на енергия. Защото освен по-красиви и по-уютни сгради – всичко това означава по-малко средства за отопление и за енергия и повече средства за дейности за децата“, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя говори и за редица одобрени проекти по линия на европейски национални програми, както и продължаване на програмата за изграждане на видеонаблюдение, като към момента са включени 56 детски градини и училища в София.

Тя пожела много здраве, силна мотивация и ползотворна успешна учебна година и обеща съдействие във всичко и особено сега за откриване на учебната година във връзка с безопасността на детските градини и училищата.