Ученици

Столична община предостави безплатни тетрадки на първокласниците

Столична община осигури тетрадки на първокласниците по случай началото на учебната година. На първокласниците бяха раздадени 20 000 тетрадки и учебни помагала, дарени за целта от частна компания.

Тетрадките са малък формат с картонени корици и спирала, и са от олекотена хартия. Съставени са от две части – едната с тесни и широки редове за писане, а другата – с големи квадратчета за смятане. По този начин децата ще носят една тетрадка, а не две и раницата им ще по-лека и по-малка.

Тетрадките са оформени с весели стихове, текстове, лабиринти и картинки за оцветяване, които привличат вниманието на малките ученици и по този начин те подхождат желание към писането и четенето.

Хартията на тетрадките е рециклирана, което ще даде възможност на учителите да обяснят на първокласниците какво означава рециклиране, как да разпознават знака за него и защо то е толкова важно.

Тетрадките бяха раздадени в училищата на 15 септември. Общият брой първокласници в София, тръгнали на училище в началото на настоящата учебна година е 9 200.