Институции Училища

Столична община освежава 15 детски градини през 2019 г.

Столичната община е заложила близо 20 млн. лв. в проектобюджета за 2019 г. за цялостни реконструкции и ново строителство на общо 15 детски градини.

Обновяването на 7 от тях вече е започнало.

Учебните заведения са в районите „Красно село“, „Искър“, „Подуяне“, „Лозенец“, „Студентски“, „Триадица“, „Витоша“, „Овча купел“, „Горна баня“, „Люлин“ и „Изгрев“.

Във вторник кметът Йорданка Фандъкова посети новата сграда на 76-та детска градина „Сърничка“ в ж.к. „Младост 4“. Това е една от общо петте детски градини, които Общината откри през 2018 г.От тази есен 250 семейства имаха възможност да изпратят децата си в новата сграда на детската градина, която е за 10 групи, със специален корпус, с многофункционална и спортна зала, похвали се Фандъкова.

За изграждането и обзавеждането на заведението са били отделени близо 4 млн. лв. от бюджета на Столичната община. От там информират, че в момента се провеждат процедури за избор на изпълнител за изграждането на още две детски градини. Те ще се намират в районите „Подуяне“ и „Триадица“. Предвижда се през 2019 г. да започне работа по още шест детски градини.

Източник: novini.bg