Институции Учители

Столичната община награди учители и директори за постижения в сферата на образованието

На церемония, състояла се в Центъра за съвременно изкуство „Топлоцентрала“,  бяха връчени Наградите на Столичната община за постижения в сферата на образованието. 79 учители и директори бяха отличени за своя професионализъм и постигнати резултати през годината.  Призовете са учредени по идея на кмета Йорданка Фандъкова и се дават за 15-та поредна година.

Кметът Фандъкова връчи и Специалната аграда за цялостен принос и значими резултати в областта на предучилищното и училищно образование, както и за постижения в творческата работа за развитието на талантливи деца. Специалната награда получиха директорът на  ДГ № 117 „Надежда“ – Мария Врачева, директорът  на 122. ИОУ „ Николай Лилиев“ Ивета Германова и директорът на Центъра за изкуства, култура и образование „София“– Марияна Тафрова.

На церемонията присъстваха министърът на образованието  академик Николай Денков, директорът на РУО – София Ваня Кастрева, зам.-кметът Мирослав Боршош и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, районни кметове и общински съветници.

Източник: Столична община