Стипендии от Luxoft за курс по дигитални изкуства за деца

Стипендии от Luxoft за курс по дигитални изкуства за деца

Luxoft ще осигури 10 стипендии за специално разработен курс по дигитални изкуства за деца на възраст между 7 и 12 г., в рамките на проекта TechARTnology, който е съвместно осъществен от Luxoft, Fusion Academy и фондация Be Creative. Програмата за стипендии TechARTnology дава възможност на деца с творчески заложби от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство.

TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, както и чрез модерното му поднасяне с курс по дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите.

Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието.

За стипендиите на Luxoft за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16 март до 30 юни 2016 г. Крайният срок за кандидатстване е 07 март 2016 г.

Допълнителна информация за курса и подробности за кандидатстването за стипендиите са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/

Източник: safenet.bg

Коментари във Facebook