Институции

Стипендии от Luxoft за курс по дигитални изкуства за деца

Luxoft ще осигури 10 стипендии за специално разработен курс по дигитални изкуства за деца на възраст между 7 и 12 г., в рамките на проекта TechARTnology, който е съвместно осъществен от Luxoft, Fusion Academy и фондация Be Creative. Програмата за стипендии TechARTnology дава възможност на деца с творчески заложби от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство.

TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, както и чрез модерното му поднасяне с курс по дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите. 

Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието.

За стипендиите на Luxoft за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16 март до 30 юни 2016 г. Крайният срок за кандидатстване е 07 март 2016 г.

Допълнителна информация за курса и подробности за кандидатстването за стипендиите са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/

Източник: safenet.bg