Училища

Стипендии за образование за 25 спортни таланта

Талантливи деца от спортни училища получиха стипендии за образование, а дарението е по проекта MTG United for Peace. Партньор е Държавната агенция за закрила на детето, пише „24 часа“.

Броят на надеждите, които ще получат средствата е 25. Общата сума на стипендията е 256 000 лв, събрани по време на благотворителния сезон на „Стани богат“ преди година.

Подборът на децата става със съдействието на Държавната агенция за закрила на детето. Председателят на БОК Стефка Костадинова пък е шеф на съвета за надзор на изразходваните средства.

Всички стипендианти са от домове за деца, лишени от родителски грижи. Първите 14 бяха зарадвани още през април тази година.

Представянето на 25-те млади спортиста от програмата се състоя в рамките на националния шампионат за деца в риск, организиран от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Победителите в националния конкурс бяха обявени от водещия Ники Кънчев. Никой не си тръгна с празни ръце и за всички имаше и специални подаръци от организаторите.