Учители

Стартира “Учител-будител във виртуалното пространство 2015“

По повод на един от най-хубавите празници – Деня на будителите, Националният център за безопасен интернет обявява началото на поредния конкурс „Учител-будител във виртуалното пространство 2015“. За участие са поканени всички учители от 5 до 12 клас.

Тази инициатива се провежда за пета поредна година и цели насърчаването на диалога между ученици и учители по темите за безопасното и отговорно поведение в интернет.

Тази година избрахме да посветим конкурса на темата за популярността в социалните мрежи и връзката й с ранната сексуализация сред учениците. Повечето ученици използват ежедневно платформи като Фейсбук, Инстаграм и Ask.fm, в които са обект на все по-силен натиск да се представят по атрактивен за другите потребители начин. Някои от тях избират сексуалната провокация, за да привличат внимание и да печелят „лайкове“. Това води до възникването на нови проблеми и предизвикателства не само за тях самите, но и за тяхните учители.

Запознайте се с материалите, които сме подготвили за Вас:

План за урок „Искам да съм популярен като другите!“ – подробно разписан 40-минутен час с необходимите материали и инструкции.

· Допълнителни насоки за учители – повече информация за връзката между популярността в интернет и ранната сексуализация.

· Обратна връзка – кратка форма за попълване от учителя за процеса и съдържанието от проведения час. На имейл safenet@online.bg до 30 ноември 2015 очакваме попълнената обратна връзка от часа и 3 снимки от самото му провеждане.

Контакти – въпроси за кампанията можете да задавате на имейл safenet@online.bg и на телефонa на Националния център за безопасен Интернет 124 123 (15 ст./разговор).

Успех!