Стартира Трети национален литературен конкурс „Албена“

За поредна година бе дадено началото на един от най-мащабните белетристични форуми у нас – Национален литературен конкурс „Албена“.

Конкурсът се организира от Кметство Врабево и НЧ „Христо Ботев – 2011“ с финановата подкрепа на Фондация „Българска памет“ и в партньорство със Съюза на българските писатели и Община Троян.

В литературното предизвикателство могат да участват автори, пишещи на български език, навършили 18 години само с един разказ, пресъздаващ драматичен женски образ.

Разказите не трябва да надвишават обема на четири стандартни страници с шрифт Times New Roman, размер 14, и да не са публикувани до момента на приключването на конкурса. Авторите могат да изпращат своите творби на имейл konkurs.albena@abv.bg от 15 януари до 31 май 2019 г., като посочат трите си имена, годината на раждане, личния си имейл или телефон за връзка.

Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова, ще отличи четирима лауреати според качествата на представените творби. Наградният фонд е 2 000 лв. и е осигурен от Фондация „Българска памет“, а И.К. „Световит“ ще издаде сборник с отличени от същото жури разкази.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец юни 2019 г., на сайта на Кметство Врабево а наградите, връчени на 29 юни в културния дом на селото.

Източник: Press