Ученици

Стартира третата “Читателска щафета“

Започна третото издание на „Читателска щафета“ – националната кампания за насърчаване на четенето сред децата. Инициативата е посветена на приключенията на Бийзъс и Рамона, герои от едноименната поредица на американската детска писателка Бевърли Клиъри.

Събитието се организира от сайта Детски книги detskiknigi.com, част от групата на сайта за книги и четене „Аз чета“, съвместно с издателство „Милениум“.

Щафетата ще бъде разделена на две части. От 19.11.2012 г. до 30.03.2013 г. продължава вариантът за най-малките, в който могат да се включат деца от 6 до 10-годишна възраст. Те трябва да са прочели три книги на Клиъри, посветени на горепосочените герои.

През декември ще стартира и „тийн-щафета“ за деца от 11 до 15 години с книгите от друга нашумяла поредица. Нейното име организаторите обещават да анонсират в близките няколко дни.

Изминалите две издания на инициативата бяха посветени на творчеството на Роалд Дал и поредицата на немския писател Фабиан Ленк „Детективи с машина на времето“. В двете игри участие взеха над 604 деца на възраст от 7 до 13 години. Общият брой прочетени от участниците книги пък е 2530.