Учители

Стартира седмата лятна провокация към детските фантазии – конкурс “Нарисувай ми слънце“

Младежкият театър „Николай Бинев“ отвори врати за старта на седмата лятна провокация към детските фантазии – конкурс „Нарисувай ми слънце“!

На първи юни – официалния празник в страната на детските усмивки „Усмихландия“ стартира традиционната надпревара между малките и по-големите майстори на четката.

Инициативата на списание „Аз съм Българче“, с фокус към рисувачите на възраст между 6 и 106 години е с нов дял – литературния конкурс „Детство мое“.

Виртуална галерия на сайта: www.bulgarche.еu показва рисунките от шестте  издания.

Със серия изложби и с мотото „Пътя на слънцето“ стартира седмото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце“. Най-голямата експозиция е подредена на територията на Младежкия театър „Николай Бинев“ в Столицата. Още шест лъча очертават слънчевото пътешествие тази година. Съпътстващите изложби са в градовете: Кюстендил, Пловдив, Поморие, Харманли, Сопот и Исперих.

Изложбата в театралното фоайе на бул. „Княз Дондуков“ No 8 отваря врати на 31 май, в 10:30 сутринта. Очакваме да я посетят децата и юношите, гости на София, през цялото лято чак до 15 септември.

Там малчуганите ще могат да се запишат и в дневника за членство в Усмихландия, и да пуснат своята рисунка в пощенската кутия на конкурса до 10 септември. Новите поданици на въображаемата страна – територия на списание „Аз съм Българче”, получават паспорти по електронната или традиционната поща. Жители в УСМИХЛАНДИЯ са художниците от шестте издания на конкурса „Нарисувай ми слънце“ и участниците в радио-играта „Деца четат поезия в ефира на БНР“. Повече за нея ще научите от списание „Аз съм Българче“.

По традиция на 1 юни – официалния празник в страната на детските усмивки „Усмихландия“, всяка година стартира Националният конкурс „Нарисувай ми слънце”. Очаква се дълго слънцестоене – чак до 15 септември. Дотогава, новаците ще се регистрират. А в редакцията на любимото за мнозина издание ще пристигат рисунките и поезията написана от децата. Регламентът за участие в новия сезон на конкурса, четете в 52 брой на изданието, достъпно за всичките си читатели чрез абонамент.

Слънчевият залез ще наблюдаваме в деня на Будителите, 1 ноември, за кратко. Защото с обявяването на победителите в конкурса ще посрещнем изгрева на отличените слънца в изложбената зала.