Ученици

Стартира приемът на заявления за участие в Училищните схеми за доставка

Приемът на заявления за участие в Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 г. стартира на 15 август,съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“ (ДЗФ), предаде Агенция „Фокус”.

Документи за подпомагане ще се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие”. „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ ще заработят като единна схема от учебната 2017/2018 година. Предстоящата учебна година ще е преходен период, в който ще бъдат прецизирани детайлите по прилагането на обединението им и ще се доусъвършенства интегрираната система за администриране и контрол.

Единната схема за доставки на пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти ще доведе до редуциране на административните разходи за обработка на два отделни потока от документи и до съкращаване на сроковете за обработка на заявленията за участие и заявките за плащане.

Новите образци на необходимите документи за кандидатстване по Училищните схеми за учебната 2016/2017 година са достъпни на сайтовете на ДФ „Земеделие“ и „Училищен плод“. Всички документи и бланки от предходната кампания (2015/2016), подписани преди датата на публикуване на настоящите образци (12 август 2016 г.) са валидни с изключение на графика за доставка по схема „Училищно мляко“.

Програмата „Училищен плод“ се прилага успешно от 2010 година насам и броят на участващите в схемата нараства с всяка година. Отчита се 100% усвояемост на европейската помощ, като ежегодно България получава и допълнително финансиране. Сериозен интерес и прогресивно нарастване на обхванатите деца бележи и схема „Училищно мляко“, която се прилага в България от 2009 г.

Източник: actualno.com