Ученици

Стартира национален конкурс “1000 стипендии“ 2012

Националният конкурс „1000 стипендии“ за шеста поредна година подкрепя 1000 ученици в тяхното развитие, информират организаторите на инициативата.

Кандидатства се от ученици от шести до 11-ти клас в 15 различни области от науката и изкуството. В проекта не влизат към момента спортът и танците.

Срокът, в който желаещите могат да заявят участие е от днес, 1 февруари до 21 април, съобщават от фондация „Комунитас“.

Проект „1000 стипендии“ е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата отделя и на деца в неравнопоставено положение.

„1000 стипендии“ e поощрение не само на потенциала, дарбата и уменията, но и на оригиналността, аналитичността и стимулиращата образователна среда. Воден от стремежа за постигане на висок коефициент на обществено полезно действие, „1000 стипендии“ е планиран като дългогодишен проект.

Конкурсът е разделен на два вида стипендии. Основа – която се състои от 500 лв. за цялата учебна година, 200 лева под формата на кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти и членство в обществото на „1000 стипендии“.

Най-висока е стипендията за изключителни умения – 1000 лв. за годината, 400 лв. кредит за книги, както и възможност за писмени консултации с видни български учени.

Всичко за проекта „1000 стипендии“ на фондация „Комунитас“ можете да намерите в официалния сайт