Мнения

Стартира “Лаборатория за слава – Famelab 2014“

Конкурсът „Лаборатория за слава FameLab“ търси млади учени, които могат да говорят за наука по разбираем и атрактивен начин пред неспециализирана публика. Победителят ще представи България на международния финал в град Челтнъм, Обединеното кралство през м. юни 2014 г.

Кандидатите могат да бъдат от цялата страна, като трябва да проявяват интерес в природо-математическите науки – това могат да са учители, преподаватели във висши училища, учени, работещи в изследователски или приложни институти, или студенти със задълбочени познания в съответната научна област.

Всеки кандидат трябва да подготви две различни по съдържание 3-минутни представяния на научна тема, които трябва да са научно-достоверни, атрактивни и разбираемо поднесени. Явяването на кастинга е с изпълнение във формат по избор на кандидата. Изпълнението може да включва песен, танц, поезия, изображения или да бъде представено по друг атрактивен начин, но без компютърни презентации.

България участва в конкурса още от самото му начало преди 8 години благодарение на партньорството между Британския съвет и Министерството на образованието и науката.

Пълна информация за условията за участие, както и онлайн формуляр за регистрация може да бъде намерен на уебсайта на конкурса www.famelab.bg.