Ученици

Стартира конкурсът „Щърко шарен, добре си ни дошъл“

ОУ „Христо Ботев“ с.Самуилово, с любезното съдействие на Природозащитен туристически център ДПП „Сините камъни“ град Сливен, организира за шеста поредна година Национален конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл“. Този конкурс се провежда в чест на най-голямата естествена колония щъркели, която по традиция се събира в сливенското село Самуилово. Те гнездят в парка върху 700 годишни дървета.

Откриването на изложбата и награждаването на малките творци  се превърна в значимо събитие от културните прояви през месец май в град Сливен. Едно неповторимо преживяване! Изпълнено с пъстри детски творби, уникални емоции, нови прекрасни приятели и грейнали усмивки!

Гости на откриването  са представители на Община Сливен, РУО – Сливен, Детски комплекс – Сливен, родители и деца от цялата страна. С всяка изминала година конкурсът набира популярност, вече и извън пределите на България. Стремежът на екипа, организатор на събитието е да обедини всички български деца по света в името на творчеството и обичта към природата. В петото издание на конкурса участваха ученици от българските училища в Чикаго /САЩ/ и Бургос /Испания/.

Традиция е организирането на благотворителен базар. Ученици от училището изработват картички и сувенири в помощ на нуждаещи се деца. През последните няколко години сме помогнали на няколко деца от Бургас и Сливен, осиновили сме две птици /щъркел и сива чапла/ в Център за спасяване на диви животни гр. Стара Загора.

Благодарение на подкрепата от нашите спонсори, успяваме да зарадваме отличените малки художници с подходящи награди и оказваме така нужната помощ на дете в беда. Надяваме се да успеем  и с активната помощ от кметство Самуилово да възстановим единствения в България музей на щъркела.

Церемонията  по връчването на наградите, на която учтиво Ви каним, ще се състои на 04.05.2018 г. от 14:00 часа в зала „Божур” на Природозащитен туристически център на ДПП „Сините камъни“ гр. Сливен. ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово съвместно с Природозащитен туристически център ДПП „Сините камъни” ще очакват детските творби до 18.04.2018 г. Отново отправяме своята покана и към децата от българските училища в чужбина. Нека в името на творчеството и красотата всички български деца си подадат ръце!