Учители

Стаматов: Учителят е най-силно потиснатият в нашата страна

„Учителят е най-силно потиснатият в нашата страна, аз много години съм го виждал в погледите на абсолютно всички колеги, с които съм работил. Това са най-ниско платените хора, хората от които се очаква да работят най-много, да бъдат духовно богати, да имат възможността да направят най-кадърните специалисти. Те имат нужда от уважение“, заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, който дълги години е бил училищен директор.

От просветното министерство са категорични, че няма развален телефон за скока на заплатите на учителите. „Няма никакъв развален телефон, всички говорим, включително и вие, на един и същи език, езикът е ясен“, каза Стаматов и допълни, че всички е ясно, че образованието е абсолютно необходим приоритет и затова трябва да се говори постоянно за промяна на начина на финансиране.

„Аз лично, за пореден път съм разочарован от ситуацията, че в нашата страна всичко хубаво може само за миг да бъде разочаровано за цяла голяма гилдия, каквато са учителите“, каза още Стаматов, разочарован от негативния отклик, след събора.

 

 

Източник: dnes.bg