Мнения Ученици

Среща с разбивачите на градски митове в София и в Благоевград

Ученици от Междуучилищна телевизия – Сливница, 96. СУ „Л. Н. Толстой“ – София, 192 Иновативно средно училище “Христо Ботев” – Бистрица, София, Професионална гимназия по строителство и геодезия „Васил Левски“ и Национална художествена гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград разбиват градски митове с авторски видеоматериали в социалните медии.

На 25 юни всички видеа ще бъдат показани на специална среща на екипа на проекта и участниците в София, НЧ “Тротоара 2020”, от 18 ч.

На 26 юни, сряда, 16 часа, ще бъде премиерата им в Благоевград, ул. Тодор Александров 23, в залата на Търговско-промишлена палата.

На 28 юни, петък, от 17 часа, учениците ще представят видеата пред представители на местната власт в общината в Благоевград.

Заповядайте! Събитиес регистрация на е-мейл адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com

Младежите от 7 до 12 клас бяха обучени от експерти в рамките на
проект „Млади разбивачи на градски митове“ в продължение на три месеца. Те подготвиха авторски сценарии по разнообразни теми – исторически и архитектуални загадки от градската среда, актуални проблеми на мобилността, екологични предизвикателства.

Очаквайте до края на юни клиповете, споделени в социалните медии и на е-страниците на училищата, на Сдружение “Безопасни детски площадки” и на партньорите!

Проект „Млади разбивачи на градски митове“ с мото “Разкрий градски мит, промени града!” се изпълнява от Сдружение „Безопасни детски площадки“ в партньорство с „ВАМО“ ЕООД Интернет медиа balkanite.net и Сдружение „Форум Регионални медии“, с подкрепата на Google.org, по програма за дигитален активизъм и малки грантове на TechSoup Network, която Коалиция за медийна грамотност реализира в партньорство с Funky Citizens.

Източник: Сдружение "Безопасни детски площадки"