Институции Училища

София строи 9 нови детски градини с държавни пари

Столичната община ще строи 9 нови детски градини и 3 училищни сгради с държавни пари.

Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нов физкултурен салон в 176 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Негован.

Тя уточни, че официално е изпратила списъка в Министерския съвет, за които кметството кандидатства за финансиране от държавния бюджет. Новите сгради се намират в районите „Красно село“, „Слатина“, „Възраждане“, „Овча купел“, „Витоша“, „Подуяне“, „Люлин“, „Триадица“, „Изгрев“ и „Кремиковци“. „Миналата седмица обещах на общинските съветници, че всеки път, когато говоря за обектите, в които инвестираме, ще казвам района, в който се намират. Това е единственият начин с факти да отговоря на грижливо разпространяваните манипулации, че инвестираме само в райони, спечелени от ГЕРБ“, обяви Фандъкова.

Относно новия физкултурен салон в 176 училище Фандъкова заяви, че до преди месец учениците са тренирали в стая в мазето на сградата. Кметът припомни, че през миналата година са изградени 6 нови физкултурни салона, а през тази се правят още 3 в 30-о училище във „Възраждане“, 100-о училище в „Сердика“ и 9-а френска езикова гимназия в „Средец“. „Остава ни да построим и салон на професионалната гимназия по изкуства в „Сердика“ и ще изпълним задачата си всички училища в София да имат физкултурни салони“, каза Фандъкова.

Източник: monitor.bg