Ученици

София отбеляза Международния ден на младежта

Под мотото „Изграждане на един по-добър свят: Партниране с младите“ тази неделя бе отбелязан Международния ден на младежта. Кулминацията на националното честване бе организирана в Борисовата градина в София, пише сайтът на министерството на образованието.

„През тази година се случи нещо много важно за всички, а именно беше приет за първи път  Закон за младежта, който урежда отношенията на младежките организации с държавните органи. Надявам се тези отношения да бъдат подобрени през следващите години. Младите хора в Европа са 96 милиона, те са нашето бъдеше и съзнаваме колко важна задача стои пред нас да осигуряваме това бъдеще. Ние разчитаме на всички млади хора да помагат на държавата и заедно да осигурим по-добро бъдеще за всички“, честити празника на младите зам.-министърът на образованието Петя Евтимова.

Са събитието в Борисовата градина бяха изградени 14 шатри, в 7 от които бяха представени програми, мерки и проекти в подкрепа на младите хора в страната. Дейности на младежки организации бяха представени и на други 7 павилиона.

В празника се включиха  млади хора от 24 държави, между които Италия, Испания, Португалия, Полша, младежка делегация от Южна Корея, музиканти от Турция и др.