Училища

София започва да инвестира в яслите

В яслите започнахме по-усилена инвестиция през последните няколко години, ще продължим да инвестираме, защото яслената дейност е социална“, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на новоизградената детска градина в кв. „Драгалевци“.

„За мен осигуряването на пълен достъп до детски градини и училища на територията на Столична община e задължително, за това се включихме и активно за намаляване на отпадането на ученици. Най-важен е първият етап – предучилищно образование, за това положихме максимални усилия децата над 3 години да имат места в детските градини“, обясни тя.

Фандъкова поясни, че грижата за децата и майките се изразява в инвестиции в училища и детски градини. Тя заяви, че за 5 години са изградени 5 нови детски градини и са вложени над 6,5 млн. лв. само в район Витоша. Фандъкова посочи, че с предвидените нови инвестиции и строежа на още 5 нови детски градини, се надява, че ще бъде изпълнен планът за 2 години, с който ще се подсигури място за всяко едно дете в детска градина, в максимална близост до района, в който живее. По думите й това е голямо предизвикателство. „Независимо от увеличаващия се брой деца в София, ние успяваме да се погрижим и настина майките да бъдат спокойни за децата си“, заяви още столичният кмет.

Източник: novini.bg