Мнения Учители

Смущаващо е как „опраскаха“ учителката от Хисаря

Изумителна е бързината с която беше осъдена учителката от Хисаря.

Има-няма ден и половина от залавянето и, че е шофирала подпийнала и то сутрин, когато повечето, които са шофьори считат, че вече няма проблем и присъдата и вече е факт – и то немалка. Не, не ме разбирайте погрешно, не се опитвам да я защитавам. Не бива да се кара след употреба на алкохол, разбира се.

Но тежко смущава бързината с която беше „опраскана“. Остана горчив привкус, че на умряло куче нож се вади. Че бедната женичка от Хисаря, няма кой да защити. И по тази причина дай да се натрупа малко актив.

Гледах репортажите – изглеждаше сломена и примирена. Обяви дори, че няма да обжалва, толкова беше зле.

И отново се замислих за двойните стандарти у нас. За едни със същото нарушение делата ще се влачат с години и ще се заметат под килима. За бедната даскалица не може такива екстри.

Залепиха я на стълба на позора само ден и половина след нарушението.

Иначе много пъти съм го казвал на познати от КАТ, че ако искат да хванат най-много употребили алкохол, които шофират, да не си губят времето по нощите.

Сутрин, сутрин рано рандемана ще е най-голям. Когато всеки пил до среднощ си мисли, че вече може да кара сутринта, без да съобрази факта, че за да се елиминира алкохола в организма трябват поне десетина часа.

Автор: Тодор Кръстев

Източник: plovdiv-online.com