Мнения

Смениха зам.-министър на образованието

 
 По предложение на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов от днес със заповед на премиера Бойко Борисов, за заместник-министър на образованието, младежта и науката е назначена Петя Евтимова. Тя ще поеме поста от Светлана Ломева, съобщиха от правителствената информационна служба.  

Евтимова ще отговаря за международната дейност и структурните фондове. Тя е дългогодишен служител в министерството. До момента е била началник-отдел “Международно право“ към Дирекция “Правна“ в Министерството на образованието, където има повече от 8 години трудов стаж.

Основен мотив за нейното назначаване е натрупаният опит в областта, за която ще отговаря и отличното познаване на европейското законодателство. Министър Игнатов посочва, че с нейната компетенция ще повиши капацитета на екипа, с който трябва да осъществи политиката на правителството в областта на образованието и усвояването на средствата от ЕС, необходими за извършване на реформата в сектора.

Петя Евтимова има дългогодишен опит в работата с европейските институции. Тя е представител на МОМН в Комитета по програма “Младежта в действие“ на ЕК, в работна група “Признаване на резултатите от образованието“ към Генерална дирекция “Образование и култура“ на ЕК и е национално контактно лице по правните въпроси по 7-ма Рамкова програма за наука на ЕС.

Петя Николова Евтимова е родена на 29 март 1968 г. в Каварна, област Добрич. Завършила е ЕГ “Гео Милев“, гр. Добрич с английски език. Магистър по право от УНСС. Специализирала е европейско право в Института за международните организации в Рим, Италия. Владее английски и френски език. Омъжена с едно дете.