Училища

СМГ с концерт по повод 45-а си годишнина

Една от най-елитните гимназии в България, Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, ще отбележи 45-годишният си юбилей с благотворителен концерт в зала 1 на НДК. Настоящи и бивши възпитаници ще ознаменуват заедно този важен етап от развитието на любимото училище на 25 април 2016 г., от 19:00 часа.

„Достигнахме почетна възраст, от висотата на която можем да погледнем нашето минало и нашето бъдеще, с помъдрелите очи на зрелостта. Днес разбираме, че постиженията, които направиха СМГ едно от най-успешните училища не само в България, но и в цял свят, не могат да бъдат обяснени единствено с думите талант, упоритост и всеотдайност“, сподели директорът на гимназията Антони Стоянов.

„СМГ се оказа едно проявление на човешкия дух, което изпълва с вяра в просперитета на българите не само настоящите и бившите възпитаници на гимназията, но и широк кръг от граждани, станали съпричастни на мисията ни“, допълни той.

Традиционният благотворителен концерт, по случай патронния празник на гимназията, се организира под патронажа на Столична община. На 25 април 2016 г., на сцената на Зала 1 в Националния дворец на културата, десетки таланти – аматьори и професионалисти в областта на словото, музиката и танца, ще дадат образ на духа, наречен СМГ.

Преподаватели, настоящи и бивши възпитаници на гимназията, ще отбележат този така значим юбилей и ще отпразнуват всичките успехи на училището през годините, с които са прославили не само гимназията, но и страната ни.

Всички желаещи да посетят концерта могат да получат своята покана от библиотеката на гимназията или пред залата, в деня на концерта, срещу представяне на потвърждение за дарение. Събраните от билети средства ще бъдат използвани за оборудване на кабинетите в СМГ с мултиборд дъски. Дарение може да бъде направено чрез Платформата.бг, както и на място на 25 април, пред самата зала.