Ученици

Служители на Теленор ще обучават деца за опасностите в интернет

Служители – доброволци на Теленор ще преминат специален курс на обучение и на свой ред ще могат да обучават деца срещу опасностите в интернет като част от експертните екипи на програмата „Киберскаут“ на Центъра за безопасен интернет. Общо 23 служители на оператора пожелаха да преминат обучението и част от тях ще станат преподаватели по програмата „Киберскаут“, която се осъществява с подкрепата на Теленор вече трета поредна година. Доброволците от Теленор ще сформират обучаващият екип iCrew, който ще се включи в обученията на деца още през тази есен и ще продължи работата си и през 2018 г.

В рамките на програмата ученици от 5-ти клас от цяла България преминават двудневни обучения, след което по метода „връстници обучават връстници“ популяризират основните рискове в интернет пространството и съответните начини за справяне с тях сред българчетата между 9 и 15-годишна възраст. През 2017 г. програмата „Киберскаут“ се очаква да обучи киберскаути от общо 22 населени места в страната.

Партньорството между Теленор и Центъра за безопасен интернет, както и новата доброволческа инициатива, са част от усилията на оператора, посветени на безопасността на децата в интернет. Чрез тях, в партньорство с Центъра за безопасен интернет, Теленор достигна и обучи десетки хиляди български ученици за рисковете от споделяне на лична информация в интернет и начините за безопасно сърфиране и общуване в онлайн пространството.

През 2017 г., Теленор спечели и първо място в конкурса BAPRA Awards 2017 в категорията „Маркетинг, свързан с кауза“ за своите инициативи за безопасен интернет, включително онлайн играта „Търсенето на Емо“, Наръчник за видовете онлайн-тормоз, както и за образователните програми „Бъди умен, бъди мил“ и „Киберскаут“.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с повече от 3,2 милиона активни потребители в България. Към края на юни 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,64% от населението и на 89,72% от територията на страната, a 4G мрежата на Теленор покрива 89,29% от населението на страната. Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия, и има 174 милиона абонати.

Източник: telenor