Мнения

Служители на МОН наградени от посланика на Испания

На 7 октомври 2013 г. Негово превъзходителство Хосе Луис Тапиа – посланик на Кралство Испания в Република България, връчи Офицерски кръстове за граждански заслуги на експерти в сферата на образованието, информира пресцентърът на МОН.

Това са г-жа Веселина Ганева, държавен експерт в дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“, и на г-жа Ина Попова, директор на дирекция „Международно и европейско сътрудничество“.

Това отличие е високо признание за техния труд и професионални компетентности, а също е гордост и за Министерството на образованието и науката. То е израз и на плодотворното сътрудничество в областта на образованието между нашите две страни, изразяващо се в многобройни дейности, свързани с обучението по испански език, квалификацията на учителите по и на испански език, ученически театър на испански език и много други.

На церемонията присъстваха Атанаска Тенева и Иван Кръстев – заместник-министри на образованието и науката, служители на МОН и на дипломатическата мисия на Кралство Испания, близки и приятели на наградените.

От името на ръководството на МОН заместник-министър Атанаска Тенева благодари за високата чест, поздрави колегите и им поднесе цветя.