Учители

Славка Бозукова: Важно е да се допитаме до учениците за техните учители

Славка Бозукова, главен редактор на „Стандарт“, сподели идеята на оглавяваната от нея медия за кампанията „Любим учител“ и обясни, че за този пилотен проект са избрани няколко училища в страната, ръководени от впечатляващи директори и с много добри учители, с много добри деца.

„От „Стандарт“ решихме да питаме Вас, учениците, какви трябва да бъдат критериите, за да бъдат Вашите учители всеотдайни и заради които ходите с желание на училище. Изключително съм щастлива, че намерихме абсолютно партньорство с Министерството на образованието и науката. Благодаря на министър Танев и заместник-министър Кастрева за това, че прегърнаха идеята и казаха „Нека да чуем критериите на учениците!“, сподели г-жа Бозукова и съобщи като се обърна към учениците:

„Това ни дава кураж да направим този пилотен проект по-продължителен и да го превърнем в своеобразно социологическо проучване. Вашите критерии ще залегнат по-нататък при определянето на общите критерии какви да бъдат учителите. Освен да се чуе Вашето мнение, правим тази кампания и за учителите. Наесен вече ще има специален сайт, на който ще може да се гласува  за това какви трябва да бъдат критериите за добър учител и Вашите гласове да посочват най-добрите учителите, с които всички да се гордеем, а обществото да уважава“.