Слабите ученици ще доучват след часовете

Слабите ученици ще доучват след часовете

Слабите ще остават да си доучват след редовните часове от следващата учебна година. Допълнителните занимания ще бъдат по проекта “Твоят час”, който в момента се обсъжда в Министерството на образованието и науката и ще засегне не само двойкаджиите.

Едно от проектопредложенията е децата да имат допълнителни занимания по 4 часа седмично, които могат да бъдат за ограмотяване по български език и литература, по чужд език, дигитални компетентности, математика и други, обясни заместник-министърът на образованието Диян Стаматов пред “Монитор“.

Стана ясно, че проектът няма да е насочен само към децата със най-слаби резултати. Ако в едно училище има много отличници, тези, които са под средното ниво и имат да наваксват, могат да сформират група, като целта е да догонят съучениците си.

За децата от начален етап – от 1 до 4 клас, които вече завършиха учебната година, допълнителните уроци се провеждат по график. В столицата за лятна работа са записани над 886 деца, съобщи началника на столичният просветен инспекторат Ваня Кастрева. Основните предмети, по които децата ще имат допълнителни уроци, са български език и литература и математика.

Източник: dnes.bg

Коментари във Facebook