Ученици

Слабите ученици ще доучват след часовете

Слабите ще остават да си доучват след редовните часове от следващата учебна година. Допълнителните занимания ще бъдат по проекта „Твоят час“, който в момента се обсъжда в Министерството на образованието и науката и ще засегне не само двойкаджиите.

Едно от проектопредложенията е децата да имат допълнителни занимания по 4 часа седмично, които могат да бъдат за ограмотяване по български език и литература, по чужд език, дигитални компетентности, математика и други, обясни заместник-министърът на образованието Диян Стаматов пред „Монитор“.

Стана ясно, че проектът няма да е насочен само към децата със най-слаби резултати. Ако в едно училище има много отличници, тези, които са под средното ниво и имат да наваксват, могат да сформират група, като целта е да догонят съучениците си.

За децата от начален етап – от 1 до 4 клас, които вече завършиха учебната година, допълнителните уроци се провеждат по график. В столицата за лятна работа са записани над 886 деца, съобщи началника на столичният просветен инспекторат Ваня Кастрева. Основните предмети, по които децата ще имат допълнителни уроци, са български език и литература и математика.

Източник: dnes.bg