Ученици

Скъсаните на матурите тръгнаха пак на училище

Вместо към морето дванайсетокласници с двойки на матурите тръгнаха пак на училище. СУ „Св. св. Кирил и Методий” организира летни занимания за тях, в които преподавателите да им помогнат да се подготвят и да издържат поправката наесен.

В школото има общо шестима скъсани зрелостници. Четиримата са със слаби оценки по български език и литература. Един е с двойка по биология, а друг твърде много е надценил възможностите си, като се е спрял на втора матура по избираем предмет английски.

Направихме график с учители по съответните дисциплини, които да дадат консултации на дванайсетокласниците, разказа директорката на СУ „Св. св. Кирил и Методий” Таня Николова. Скъсаните зрелостници „ходят на училище” през ваканцията три пъти седмично. Всяка среща с учителите е в рамките на 3 часа. Възлагат се задачи, които на следващия ден младежите трябва да свършат със самоподготовка у дома. След свободния ден следва пак 3-часово занимание в училището, за да не се отпускат.

Трябва да подкрепим тези младежи да се дипломират успешно, казват от школото. Практиката въвеждат за първи път, защото миналата година нямало дванайсетокласници, които не са издържали матурите.

Според данните за областта и в цялата страна в тазгодишната кампания обаче резултатите са доста по-ниски, а по български език и литература даже удрят дъното в сравнение с предишни години.

Източник: marica.bg