Училища

Скандал с преписване разтърси Харвард

Около 120 студенти в Харвард бяха обвинени, че са се „сработвали“ нечестно по време на семестриален изпит, предава информационното издание на университета Harvard gazette.

Обвинени са половината от 250-членен поток от факултета по изкуство и наука в обявеният от не една и две престижни класации за най-престижен и добър университет в света.

„Академичната нечестност при нас няма да бъде толерирана, защото Харвард взима много насериозно почтеността“, коментира деканът на факултета Майкъл Смит.

Федералните закони за поверителност не позволяват да бъде изнесена информация за нарушителите и към момента не се знаят техните имена, нито в кой курс на обучение са.

Според ректора на Харвард Дрю Фауст, ако обвиненията бъдат доказани, те показват едно напълно неприемливо поведение, което предава доверието, което университета на засвидетелствал в студентите си.

Преписвачите рискуват изключване от колежа в срок за една година, както и други мерки, съобразени с правилника на университета.

Специална комисия ще разгледа всеки един от случаите поотделно.

„Ние сме загрижени и ангажирани както към образованието на нашите възпитаници, така и към оформянето им като личности и достойни членове на общността на Харвард“, коментират още от ръководството на учебното заведение.

снимка: Rose Lincoln/Harvard Staff Photographer

Още по темата