Училища Учители

Скандал и вой на линейка в петричка гимназия

Невиждан скандал в елитно петричко училище.

Около 18.30 часа в двора на гимназия “Пейо Яворов”, добила скандална известност с крамолите между директор и учители, нахълтал с линейка с включена сигнализация съпругът на директорката Таня Георгиева.

Мъжът работи като шофьор в местния спешен център и изпаднал в дива ярост, след като съпругата му колабирала и било съобщено, че й прилошало от тормоза на проверяващите, съобщава Struma.com.   Пристигайки в двора и виждайки съпругата си, шофьорът на линейката започнал да крещи и псува, нападайки с всякакви ругатни проверяващите от РУО и одитора от общината, които правели проверка.

Закъснели извън работно време, тъй като през целия ден Георгиева имала ангажименти и не можела да осигури исканата от проверяващите информация. Първо пристигнала по-късно в училище, където от сутринта я чакали проверяващите.   Вместо в началото на работния ден дошла към 11 часа, после била насрочила педагогически съвет, който продължил до 17.30 и след това благоволила да обърне внимание на чакащите я пратеници на РУО-Благоевград, които няколко дни вече са в гимназията по повод отворено писмо от колектива, което трябва да проверяват.   В гимназията се прави одит, за който Георгиева също трябва да осигурява документация. Ядосан, че са поболели съпругата му и я тормозят след работно време, мъжът и направил истински екшън в училището.

За случая е сезирано ръководството на инспектората по образование в Благоевград, откъдето подготвят спешен доклад до министерството.  Учителският колектив е настръхнал срещу Георгиева и заплашват с последващи действия протестни от тяхна страна, ако тя продължава да е в гимназията. Общинското ръководство се видя в чудо с крамолите и безпрецедентните екшъни в училището и се чудят какво да правят.   От РУО-Благоевград са категорични, че случващото се влияе на учебния процес и трябва да се въведе ред в гимназията.

Източник: struma.com