Институции

Скандално! Порнографско съдържание в училищен сайт

Порнографско съдържание в училищен сайт открили родители на деца от школото. Става дума за учебно заведение в България. Сигналът е даден от родител на ученик от пети клас, информира „Дарик“.

Във форума на сайта са открити секции със снимки с недопустимо за темата „образование“ съдържание. Връх на безобразието били рекламите на стимуланти за полова активност, както и видео на представители на животинския свят, в момент в който създават поколение.

Родителят е реагирал светкавично и е уведомил администратора за съдържанието. След като не получил отговор се е обърнал към фирмата, поддържаща страницита. Информацията му не е била изненада за нейните представители, които са обяснили, че от много време настояват за изтриване на съдържанието.

„Писах писма и до Агенцията за закрила на детето, откъдето ми обясниха, че ще алармират отдела за компютърни престъпления към ГДБОП“, разказва възмутеният родител, цитиран от радиото.

Спамът обаче продължавал да се трупа, а както се вижда и от снимката, по някои теми има и доста коментари.

В момента форум в сайта на училището няма. Директорката на училището е реагирала веднага, след като проблемът е стигнал до нея. Виновни за скандала са спам-ботовете, които „лазят“ из всевъзможни форуми и „коментират“ под статии, независимо от съдържанието им.

снимка: Дарик